19.05.2014
IDIVA 2014.

Društvo inovatora Varaždinske županije u suradnji s Zajednicom tehničke kulture grada Varaždina i Varaždinske županije, Udrugom inovatora Hrvatske i ove godine pozivaju da u svrhu razvijanja inventivnog i kreativnog stvaralaštva učenika u području dizajna sudjelujete na izložbi „IDIVA 2014“.

Sudjelovanje učenika i njihovih mentora na razini državne smotre biti će najbolji pokazatelj ostvarenih rezultata i truda učenika i mentora tijekom školovanja i poticaj za daljnji nastavak inventivnog i kreativnog promišljanja.

I ove godine izložba će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Varaždinske županije i grada Varaždina.

Izložba će se održati od 04. do 06. lipnja 2014. godine.

Ove godine cijela izložba biti će organizirana na internetskim stranicama Društva inovatora Varaždinske županije (www.idiva.divz.hr). Želja organizatora je da na izložbi sudjeluje što više učenika i njihovih mentora te da sami učenici mogu glasovati za svoje favorite.

CILJ PROJEKTA

Omogućiti da trud učenika i mentora kroz sustavni rad bude predstavljen široj javnosti, da budu prepoznatljivi u kreativnom i inventivnom radu te kao takavi budu nagrađeni.

Priznanja na IDIVA2014 neka budu poticaj za budući rad i rješavanje problema pred koje nailaze učenici maturanti naših škola.

Stoga, poštovani ravnatelji, cijenjeni mentori, pozivamo vas da ohrabrite i potaknete učenike (poglavito maturante) da se prijave i konkuriraju sa svojim radovima na državnoj izložbi IDIVA 2014.

Ciljane grupe učenika su iz škola likovnih umjetnosti, dizajna i primijenjenih umjetnosti usmjerenja; tekstil, odjeća, obuća, dizajn unutrašnje arhitekture, obrada metala, dizajn keramike i industrijski dizajn te ostalih usmjerenja.

Zatim tu su i učenici strukovnih škola u području optike, grafike, obrade drva i ostalih područja u kojima se očekuje inventivnost i kreativnost u izradi maturalnih radova.

Škole mogu predložiti izlaganje radova i izvan konkurencije koje neće ulaziti u vrednovanje ocjenjivačkog suda. UVJETI PRIJAVE

 1. Škole mogu prijaviti tri kategorije po maksimalno pet radova;
  a) Predmeti (tekstil, keramika, staklo…)
  b) Multimedijalni sadržaji (Tema: „Klimatske promjene“ u trajanju maksimalno 1 (jednu) minutu uključujući i najavu i odjavu)
  c) Fotografija veličine A3 (Tema: „Klimatske promjene “)
 2. Mentor prijavljuje rad postavljanjem slika, opisa ili filma na internetsku stranicu u skladu s uputama organizatora.
 3. Prijave se mogu obaviti do 31. svibnja 2014. godine, a organizator zadržava pravo sprečavanja objavljivanja neprimjerenih sadržaja na stranicama.
 4. Svaki izloženi primjerak na izložbi IDIVA2014 mora sadržavati tražene podatke u skladu s uputama za pristup internetskim stranicama.

Sve potrebne obavijesti, kao i potrebitu pomoć možete potražiti na našim internetskim stranicama www.divz.hr ili www.idiva.divz.hr.

Ocjenjivanje izloženih radova obavlja tročlani sud sastavljen od priznatih stručnjaka iz područja dizanja i umjetnosti kroz nekoliko kategorija:

 1. Originalnost, kreativnost i inventivnost.
 2. Primjenjivost u praksi i moguća komercijalizacija.
 3. Opći pristup izlagača na izložbi IDIVA2014.

Za prva tri osvojena mjesta predviđene su posebne nagrade, kao i posebna nagrada za rad koji će dobiti najviše elektroničkih glasova.

Osoba za kontakt ispred Društva inovatora Varaždinske županije je Josip Kužir GSM: 098/185-33-25

Biti sudionik IDIVA 2014 je izazov!

PREDSJEDNIK
Josip Kužir

Kontakt

DRUŠTVO INOVATORA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Graberje 33,
 Varaždin 42000

Žiro račun:
2360000-1101744447 ZABA

IBAN:
HR2523600001101744447 ZABA

MB: 3416348
OIB: 83896635314

E-mail:
divz@divz.hr
divz@vz.t-com.hr

Predsjednik: Josip Kužir

GSM: 098/185-33-25

RADNO VRIJEME:
PETKOM OD 18:00 DO 19:00 SATI

kontaktirajte nas

Slogan

    Inovator ima dovoljno hrabrosti da sumnja u postojeće i dovoljno smjelosti da istražuje nepoznato.    

Josip Kužir